Installatie Commissie CYA-verkiezingen

Installatie Commissie CYA verkiezing 2013Op woensdag 3 juli is de Werving en Selectiecommissie  Caricom Youth Ambassadeurs (CYA) geïnstalleerd door de directeur Jeugdzaken, John  Sandriman van het ministerie van Sport – en Jeugdzaken. Om de twee jaren worden er nieuwe ambassadeurs gekozen door het Nationaal Jeugdparlement. De huidige ambassadeurs Raynell Enfield en Abigail Misidjan hebben hun zittingsperiode reeds uitgezeten.
Het hoofddoel van de CYA’s is het promoten van de Caricom Single Market and Economy alsook het initiëren van projekten die betrekking hebben op de problematiek van jongeren op regionaal niveau betreffende o.a. hiv/aids. Het is belangrijk dat jongeren zelf andere jongeren informeren en begeleiden bij zaken binnen de Caricom aangaande sport, studie en werk. De Caricom -Jeugdambassadeurs zijn ook de stem van de Surinaamse jongeren in de Caricom.
Directeur Sandriman hield tijdens zijn toespraak de commissieleden het traject voor dat bewandeld zal worden om te komen tot de verkiezing van de nieuwe CYA’s. De eerste fase is het voorbereiden van de open fase: de solicitatieoproep. De tweede fase is het coördineren van de indieningsfase, terwijl de derde fase behelst de selectieprocedure. De laatste fase is de verkiezingsfase, waarbij de kandidaten zich gaan voorbereiden op hun speeches. De Jeugdzakendirecteur deed een beroep op de commissieleden om hun taken goed uit te voeren, zodat alle jongeren de gelegenheid krijgen mee te kunnen doen aan de verkeizingen.  Hij weet dat het geen gemakkelijke job is, maar heeft er geloof in dat, gezien de kwaliteiten en ervaring  van de commissie, het zeker zal lukken.

error: Kopiëren mag niet!