Surinamers mogen meedoen met ‘LIVE UP! Mi Lob Mi Srefi’



Surinamers mogen meedoen metDe ‘LIVE UP! Mi Lob Mi Srefi’ radio zangwedstrijd is woensdagmiddag gelanceerd in Suriname. Het doel van de competitie is om mensen in de regio bewust te maken van hiv/aids. Jongeren tussen 18 en 24 jaar kunnen dit jaar voor het eerst meedoen aan de competitie. De Caribbean Broadcast Media Partnership (CBMP) voert het project uit in samenwerking met de Caribische afdeling van de Population Services International.
CBMP-directeur Allyson Leacock benadrukt dat het niet gaat om de zanger, maar om de compositie. Het lied moet een duidelijke boodschap hebben, waardoor mensen zich bewust worden van het belang om op tijd een hiv/aidstest te doen. En het lied moet duidelijk maken dat mensen met deze ziekte niet gediscrimineerd en gestigmatiseerd moeten worden. De Live Up tagline: Love, Protect, Respect moet duidelijk in het lied te horen zijn. Het lied moet origineel zijn en de participanten dienen non-professionals te zijn. Tot en met 28 augustus 2013 kunnen de composities geüpload worden op YouTube. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie op www.ilikemushself.iliveup.com.
De eerste prijs is USD 2.500, terwijl nummer twee en drie USD 2000 en USD 1000 kunnen winnen. Ook zal van het winnende lied een professionele videoclip gemaakt worden en in het hele Caribische gebied uitgezonden worden via alle 112 leden van de CBMP. Suriname is een van de veertien landen die meedoen aan de wedstrijd.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!