Slepende familieruzie leidde tot zware mishandeling

Rechter DineshSewratan veroordeelde de verdachte, GaneshSoerdjbali, conform de eis van de officier van justitie. Hij kreeg een straf opgelegd van 6 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar.
De verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan mishandeling van DineshNankoe. Hij heeft hem opzettelijk zware letsels en steken toegebracht. Deze verwondingen werden toegebracht met een schaar. Het slachtoffer liep op 12 juni 2011 naar de winkel en kwam de verdachte tegen. De verdachte wilde een oude ruzie uitpraten, maar Dinesh weigerde mee te werken. Tenslotte haalde Ganesh een mes tevoorschijn en stak Dinesh ermee. De verdachte bekende de steekwonden te hebben toegebracht en dat hij special daarvoor de schaar had kocht. Deze slepende familieruzie was al geruime tijd gaande.
Het slachtoffer verklaarde na2 jaar nog steeds last te hebben van de steekverwondingen. Hij was eerder verwezen naar een chirurg voor verdere behandeling. Ook verklaarde hij de verdachte niet te zullen vergeven voor zijn daden.De verdachte gaf op zijn beurt aan dat hij speciaal in een huurhuis is gaan wonen om aan de gevoelens van wraak te ontkomen. En dit terwijl hij een eigen huis heeft.
De advocaat van de verdachte gaf tijdens de rechtszitting aan dat Dineshzijn cliëntmet een houwer gekapt heeft aan zijn linkerarm.Dinesh heeft daarvan nog steeds erg veel last. Tenslotte vroeg de advocaat aan de rechter om een andere straf op te leggen aan zijn cliënt. De rechterzei dat het om een heel zwaar misdrijf ging. Het slachtoffer kon omgekomen zijn van de messteken. Het is gewoon een lastige familiekwestie. De rechter nam uiteindelijk de eis van de officier van Justitie over. Het werd een straf van 6 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk,en een proeftijd van 3 jaar.

error: Kopiëren mag niet!