12 maanden voorwaardelijk geëist tegen politieman schietincident Saramaccastraat

De Openbare aanklager, Duncan Nanhoe, eiste 12 maanden voorwaardelijke straf tegen de 29-jarige politieman, Regillio P. Volgens het Openbaar Ministerie is op 29 oktober Galimo Adjako aan de Saramaccastraat dodelijk geraakt door onvoorzichtig handelen van deze politieman . De politie had een melding van een kappartij, waarbij een winkelier aan de Saramaccastraat een klant met een houwer had bewerkt. De politie-eenheden rukten uit naar de plaats van het delict, omdat een menigte zich daar had verzameld om te reageren op de kappartij. De politie arriveerde en de winkelier werd onder zware begeleiding weggebracht naar het bureau. De menigte bedreigde de winkelier te zullen doden.
De verdachte P. die in functie was, loste naar zijn zeggen op een bepaald moment een waarschuwingsschot. Dit werd fataal voor het onschuldige slachtoffer. Volgens de verdachte had hij slechts een waarschuwingsschot gelost, omdat de situatie op dat moment heel chaotisch was. Echter raakte de kogel het slachtoffer, dat op dat moment met een kind in zijn armen stond, in zijn hoofd. Advocaat Stanley Marcia pleitte voor integrale vrijspraak. Hij verzocht kantonrechter Dinesh Sewratan om zijn cliënt vrij te spreken. Hij was in de hoedanigheid van een politieman ter plaatse om voor orde en rust te zorgen. De verdachte had niet in de wilde weg geschoten, zei Marica.
Volgens de advocaat probeerde de verdachte de menigte, die op een bepaald moment op hem afkwam, te beletten. Iemand uit de menigte zou zelfs op het hoofd van P. hebben geslagen, waarna hij duizelig werd. Op dat moment is het schot afgegaan. De advocaat gaf aan dat de verdachte niet met opzet had geschoten. Zijn bedoeling was om de menigte op een afstaand te houden. Op 17 juli doet de rechter uitspraak in deze zaak. Revelino P. was vrij in beweging. Hij werd aangezegd om aanwezig te zijn op de volgende zitting.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!