Geen concessies BOG-directie naar milieu-inspecteurs

Geen concessies BOG directie naar MilieuinspecteursDirecteur Lesley Resida van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) is niet bereid enige concessies te doen tegenover de stakende milieu-inspecteurs. Dat bleek gisteren tijdens het onderhoud dat de actie voerende bond van milieu-inspecteurs had met Resida. Bondsvoorzitter David Bakker  zegt dat het resultaat van dit gesprek vanmorgen om  tien uur zal worden voorgehouden aan de alv.  De milieu-inspecteurs eisen invulling van een zestal punten dat eerder met de parlementaire delegatie besproken was. Het gaat onder andere om  bevorderingen die al jaren op goedkeuring wachten en uitbetaling van toelagen.
De Milieu-inspectie is al een week in actie. Als de staking voortduurt, zal deze negatieve consequenties hebben voor de volksgezondheid. Door de staking worden er geen inspecties meer verricht in eetgelegenheden, zoals restaurants en warungs en wordt er ook geen controle verricht op vervallen goederen in winkels en supermarkten. Binnengekomen klachten over vervallen producten en onhygiënische eethuizen worden vanwege de staking niet behandeld. Aan milieu-inspecteurs die inspectie verrichten van binnen gekomen goederen via de zee en luchttransport, is zijdens de bond voorlopig nog dispensatie verleend.
Een ander vervelend gevolg van de actie is dat eethuizen die op last van het BOG gesloten waren, voorlopig niet opengesteld kunnen worden. Ook de inspectie in nieuwe ondernemingen vindt door de staking geen voortgang, waardoor startende ondernemers die hun bedrijven willen openstellen, met de handen in het haar zitten.  Zolang de inspectie niet heeft plaatsgevonden conform de vergunningsvoorwaarden, kan het nieuwe bedrijf immers niet in operatie gaan.
 

error: Kopiëren mag niet!