Management, cultuur en onderwijs voor minister Adhin

ManagementAshwin Adhin is door president Desi Bouterse beëdigd als minister van Onderwijs en Volksontwikkeling. De beëdiging vond gistermiddag plaats in Corner House te Waterkant. De kersverse onderwijsminister zegt zich ervan bewust te zijn dat de regeringsperiode nog maar anderhalf jaar loopt en hoe hij in die periode zou kunnen bijdragen. Adhin zegt een lijst te hebben gemaakt met elf plannen die hij wil uitvoeren. De nieuwe bewindsman zegt dat hij zijn werk zal doen vanuit drie principes: management, cultuur en onderwijs. Zijn motto is om praktische efficiëntie te betrachten in alles. Daarbij is toewijding belangrijk. Zaken moeten plaatsvinden op basis van kennis. Hij ziet een gouden toekomst wanneer alle betrokkenen weten waarom ze iets doen.
President Bouterse bedankte ex-minister Shirley Sitaldin voor haar inzet. “Het was geen gemakkelijke opgave en op haar manier heeft ze er invulling aan gegeven. Helaas heeft ze niet alle neuzen één kant opgekregen.” De president merkte op dat de ministeries van Volksgezondheid en Onderwijs & Volksontwikkeling gedepolitiseerd zijn. Hij vroeg Adhin om op basis van eigen inzichten te handelen. Hij legde publiekelijk aan de minister uit dat hij zich niet moet laten dirigeren door mensen die zeggen dat ze hem namens de president bellen. Dit geldt ook voor mensen van zijn kabinet. Hij maakte duidelijk dat het contact via de vicepresident loopt.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!