‘De situatie hier is triest, maar dat niemand naar ons luistert is triester’

De situatie hier is triest FrontfotoHet afvalverwerkingsbedrijf Recycling Company Suriname (Recomsur) NV blijkt nog steeds medisch afval ‘proef’ te verbranden in een verbrandingsoven aan de Satnawatieweg te Leiding 10. Dit ondanks felle protesten van de buurtbewoners. De omwonenden ondervinden hinder van de afvalverbranding en maken zich zorgen, omdat het gaat om medisch afval. De buurtbewoners geven ook aan dat zij de afgelopen periode vaker last hebben van ongedierte. De bewoners zeggen dat het ongedierte komt door de grote zakken met vuil. Suniel Ramasre die op de hoek van de Satnawatieweg en de Commissaris Weythingweg woont, verzoekt de bevoegde instanties (Volksgezondheid, districtcommissariaat Wanica en BOG) om harder op te treden tegen Recomsur.
Ramasre zegt dat zij als buurtbewoners al bijkans 8 maanden de aandacht en een oplossing vragen voor het probleem. Hun was beloofd dat er binnen een maand een oplossing zou komen. ‘We zijn 8 maanden verder en nog steeds niets.’ De dikke zwarte rook afkomstig uit een schoorsteen van de verbrandingsoven zorgt voor veel vrees bij de buurtbewoners. ‘Bij het verbranden van medisch afval komen diverse giftige stoffen vrij, waaronder zware metalen en dioxine. De situatie hier is triest, maar dat niemand naar ons luistert is triester’, zegt een verbolgen Ramasre.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!