President Bouterse met spoed naar Unasur-top

President Bouterse DocumentPresident Desire Delano Bouterse is gisteren in de vroege ochtend naar Bolivia vertrokken voor een spoedvergadering, bijeengeroepen door de Unasur-top. De spoedvergadering gaat over het vliegtuigincident rond de president van Bolivia, Evo Morales. Enkele landen in Europa gaven geen toestemming om door hun luchtruim te vliegen.  Zij vermoedden dat de voortvluchtige Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden aan boord van het regeringstoestel was. Dat bleek niet zo. In totaal verbleef Morales dertien uur op het vliegveld van Wenen.
President Bouterse zal niet kunnen participeren aan de 34ste Caricom Staatshoofdenvergadering op Trinidad en Tobago, die van 4 t/m 6 juli wordt gehouden. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken zal de president op Trinidad vertegenwoordigen. President Bouterse keert vanavond, 4 juli 2013, terug naar Suriname.

error: Kopiëren mag niet!