Nickerianen bouwen VHP-partijcentrum van SRD 750.000

Nickerianen bouwen VHP partijcentrum van SRD 750.000Uit eigen middelen zal de Nickeriaanse gemeenschap zelf haar VHP partijcentrum ter waarde van SRD 750.000 opzetten in Nickerie. Speciaal voor deze gelegenheid reisde partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi gisteren af naar het rijstdistrict. ‘De VHP heeft nooit haar eigen partijcentrum gehad in het district’, zei hij tot Dagblad Suriname. Dit ondanks het feit dat de partij reeds 22 jaar geleden een terrein toegewezen kreeg door de Staat. De VHP moest het altijd hebben van aanhuren van gebouwen voor het beleggen van vergaderingen en overige activiteiten.
Het hebben van een eigen partijcentrum wordt door Santokhi in verband gebracht met de identiteit en het symbool van de partij. Dat de gemeenschap van Nickerie zelf bereid is om haar eigen VHP-centrum te bouwen, vindt de voorzitter prima. Op deze wijze komt het budget van de partij niet onder druk te staan. Het project zal uitgevoerd worden door de lokale aannemers Goedar en Baidjoe. Het streven is om het gebouw op de jaardag van de partij in januari 2014 af te hebben. Op deze dag zal naast de openingsceremonie ook de verkiezingscampagne gestart worden in het rijstdistrict.
Hoewel Nickerianen de partijvoorzitter verzekeren dat 4 zetels haalbaar zijn in het district, gaat de partijvoorzitter toch voor 3 zetels bij de komende verkiezingen. Santokhi prefereert vooral een goede structuur. Hier is de partij reeds geruime tijd mee bezig. ‘Er is een goed onderbouwd districtscoördinatieteam dat de job moet kunnen klaren.’ Bij de afgelopen verkiezingen behaalde de VHP 1 zetel in het district.
Het was gisteren precies twee jaar geleden dat het nieuwe partijbestuur onder voorzitterschap van Santokhi aanzit. Bij het aantreden als nieuwbakken voorzitter hadden de Nickerianen twee wensen aan hem kenbaar gemaakt, die zij graag gerealiseerd willen zien. Het betreft de plaatsing van het borstbeeld van wijlen voorzitter Jagernath Lachmon, hetgeen reeds is geschied, en een eigen partijcentrum. De voorzitter is er trots op dat de Nickeriaanse gemeenschap zelf zal instaan voor de bouw van het eigen partijcentrum.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!