Criminelen namen XTC-pillen in om moed te hebben

Drie verdachten, te weten Georgio D., Sergio A. en Wensdy M., staan elk terecht wegens beroving middels geweldpleging. Op 2 januari 2013 is er een gewapende beroving  gepleegd door vier gewapende criminelen aan de Arabiestraat. Georgio D. mishandelde het slachtoffer. Hij ontkent wel de ketting te hebben genomen. Ook beweerde hij dat hij onder invloed was van drugs. Hij had XTC-pillen gehad van de anderen. Sergio zei niet te weten dat de pillen in een fles bier waren gezet. De vrienden hadden drie djogo’s met zijn viertjes gedronken. De taken werden uitgedeeld door een zekere J.
Sergio A. bekende de beroving te hebben gepleegd samen met anderen. Hij gaf aan dat hij door de pillen duizelig werd en tweemaal zoveel moed kreeg. Wensdy M. zei dat hij niets heeft gedaan en dat hij gewoon buiten stond. Hij had ook geen masker op. Ook ontkende hij de beveiligingscamera’s te hebben vernield. Bij de verdeling van de buit kreeg Wensdy SRD. 800.
Het slachtoffer zei dat er vier criminelen de winkel waren binnengestormd. De computer van de winkel waarop de camera’s waren aangesloten, werd op de vloer gegooid. Een van de verdachten greep haar achter het hoofd, twee grepen haar zoon  en een rukte de kabels van de camera’s los. Ze pakten een tas met SRD.7000 en rukten haar gouden sieraden weg. Georgio D. werd ter plekke positief herkend.
De medeverdachte Georgio  D. verklaarden dat Wensdy M. de tas met het geld had. Wensdy ontkent dit. Tijdens zijn aanhouding gaf hij aanwijzingen waar het plan was beraamd en waar de buit was verdeeld. Het vermoeden bestaat dat hij de rover was die de camera’s vernielde. Op de vraag van de rechter aan de medeverdachte, Georgio D. als getuige, wat Wensdy M.’s aandeel was geweest in de overval, zei hij dat Wensdy de camera’s had weggerukt. Het slachtoffer geeft aan dat de gezichten bekend waren, omdat dit viertal vaker in de winkel kwam.
De rechter stelde de zaak uit tot 7 augustus 2013 voor getuigenverhoor. De verdachten blijven aangehouden.

error: Kopiëren mag niet!