Comité wil kindvriendelijke media in Suriname

De Stg. Weid Mijn Lammeren, Stg. Projekten, KidzTori, het Jeugdjournaal en de TAS hebben zich gebundeld. Gisteren was de lancering van het Comité Kindvriendelijke Media. Het doel van deze bundeling is om in Suriname kindvriendelijke media te verwezenlijken.
Carolyn Gerling gaf aan dat het eenmaal een feit is dat kinderen meegaan met de technologie en dat men er niets anders kan doen als ouders dan begeleiden en controleren. De presentatie begon met het ‘Onze Vader’ ‘met het doel om God ook erbij te betrekken en het geloof dat we zo snel als mogelijk een kindvriendelijke media hebben in Suriname’. Gloria Lie Kwie Sjoe van Stg. Weid Mijn Lammeren gaf aan dat er heel wat gewelddadige beelden op de tv komen in de middaguren die niet vriendelijk zijn voor het kind.
Gwen Gadden-Amelo, directeur van de TAS, gaf aan dat het project aansluit op de doelstellingen van TAS. Met de komst van de digitale televisie kunnen in de toekomst de kindonvriendelijke programma’s worden geblokkeerd. Het comité zal zich inzetten voor classificatie van televisieprogramma’s, subsidie voor meer kindvriendelijke producties, voorlichting, mediawetgeving, een facebook-pagina en een speciale telefoonlijn. Op de facebook-pagina die gisteren werd aangemaakt, kunnen ouders en verzorgers kanttekeningen en berichten achterlaten met betrekking tot de kindvriendelijke media.

error: Kopiëren mag niet!