Storyteller Kitchell Samuel wil terug naar roots

Storyteller Kitchell Samuel wil terug naar rootsKitchell Samuel ‘The Architect’ is een visionair podiumkunsten en beeldende kunstenaar. Hij is bekend om zijn muzikaal poëtische en visuele vaardigheden. K. Samuel heeft een visie ‘Architect the Future’ Hij gelooft dat we allemaal bewuste mede-scheppers zijn van onze werkelijkheid. ‘Voorheen was ik super ambitieus en ideologisch. Ik wilde de wereld veranderen. Bijdragen aan het verbeteren van de samenleving. Minder kwaad, maar meer liefde. Dat wil ik nog steeds, maar mijn kijk daarop is toch aardig veranderd. Ik beperkte m’n zelf in vele opzichten door me vast te houden aan m’n idealen. Maar de huidige en aanhoudende situatie voort een ongezonde druk uit op zowel mij als de rest van de maatschappij. Het spel van de elites komt langzamer dichterbij de meer je groeit naar economisch en maatschappelijk succes oftewel de ambities hebt om succesvol te zijn in alles wat je doet. Storyteller, beter bekend als ‘The Story Architect’, bewuste schepper van mijn werkelijkheid. Hij is geboren in Paramaribo in 1986. Ik studeerde Marketing – Communicatie en Evenementenorganisatie in Utrecht. Daarnaast ben ik afgestudeerd trainingsacteur. En heb ik diverse cursussen afgerond van sociale media en ondernemen tot kunst en cultureel ondernemer. Vervolgens heb ik bij verschillende organisaties gewerkt als communicatie adviseur en audiovisueel journalist, fotograaf en ben ik werkzaam bij de Radio in Amsterdam. De afgelopen 4 jaar ben ik zeer actief geweest bij het opzetten van projecten met en voor jongeren. Als storyteller ben ik in de tussentijd altijd zeer actief gebleven door middels muziek, poetry, fotografie en film mijn ervaringen en ontwikkelingen te delen. Door mijn werk en idealen te combineren, heb ik een duidelijke visie kunnen ontwikkelen en uitrollen. Door mijn verleden heb ik geleerd hoe ik van niets iets moest maken en elk negatieve situatie kon omzetten naar iets positiefs. Door buiten hokjes en beperkingen te denken ontstonden ideeën die naar oplossingen leiden.
Na dit traject begon een ander ware zoektocht naar mijn eigen identiteit. Zo ben ik in mijn jeugdige tijd onderdeel geweest van straatbendes in zowel Rotterdam, Utrecht als Amsterdam. In deze fase ben ik uiteindelijk na een reeks van diverse ervaringen op het punt komen te staan dat ik bereid was de keuze te maken volledig link of rechts te gaan. Ik werk momenteel aan mijn eerste cd met als voorlopige werktitel K.Samuel ‘The Poet Goes Music’. Deze zal te beluisteren zijn via mijn website www.ksamuel.com  Daarnaast schrijf mijn eerste autobiografisch dichtbundel waarin ik mijn visie en ervaringen deel. Ik heb een zeer ondernemende instelling en wat er op de planning staat voor de aankomende jaren is het lanceren van een eigen ‘merchandise’ kleding lijn waarmee ik een eigen foundation zal oprichten om projecten te kunnen realiseren in samenwerking met jongeren. Dit zou ik het liefst in Suriname en/of Afrika willen realiseren.

error: Kopiëren mag niet!