Tien finalisten naar finale Miss Saree-Salwar Suriname 2013

Afgelopen zaterdag heeft de organisatie Vrienden van Miss Saree-Salwar Suriname tien dames geselecteerd die zullen doorstromen naar de finale. De finale van de Miss Saree-Salwar Suriname Verkiezing 2013 wordt op 21 september gehouden op het terras van het Lala Rookh-complex. Volgens Harold Khemai van de organisatie was er gepland dat er in totaal 15 dames zouden meedoen aan het evenement. Op het laatste moment hebben 5 zich echter teruggetrokken. ‘Ja, ik vind het erg, maar we zijn sedert januari bezig en de dames weten dat het zwaar zou worden. Ze zijn niet komen opdagen, omdat ze het druk hebben met de school. Er waren 5 juryleden en samen met hen heeft de organisatie besloten de dames gewoon door te laten stromen naar de finale’, aldus Khemai. Het was een drukke, maar leuke avond. De dames hebben samen opgetreden op een openingsnummer. Hierna was er een kennismakingsronde en een belly dance act. De dames konden vervolgens in hun salwaar kameez het podium betreden.
De Miss Saree-Salwar Suriname Verkiezing zal vanaf 2013 elk jaar plaatsvinden. Hierbij zal een dame worden verkozen tot de mooiste en best geklede vrouw van Suriname in een saree of salwar kameez. De jury zal ook letten op de sterke persoonlijkheid van de vrouw. De winnares mag haar titel en kroon een jaar dragen, waarna ze deze moet overdragen aan een andere. De verkiezing is open voor dames van alle bevolkingsgroepen in Suriname. Het doel van de Miss Saree-Salwar Suriname Verkiezing is om dames van alle bevolkingsgroepen de gelegenheid te geven hun creativiteit en talent te uiten in de traditionele kleding. De saree en salwar kameez wordt gecombineerd met prachtige en passende accessoires.
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: