Verdachte in verkrachtingszaak: ‘Wij zijn twee vogels met gelijke veren’

‘Wij zijn twee vogels met gelijke veren’, merkte Milliano R. als laatst in een verkrachtingszaak op. Volgens Milliano is er geen sprake geweest van verkrachting. Hij ontmoette het slachtoffer aan de Nieuw Weergevondenweg en dacht dat zij een jeugdparlementariër is. Het slachtoffer verklaarde dat zij samen met haar 8-jarige dochter liep toen zij door de verdachte werd benaderd. Zij hadden samen gelopen naar de woning van haar oma. De verdachte was van 22.00 uur tot de volgende morgen 06.00 uur bij de oma van het slachtoffer gebleven. De verdachte en het slachtoffer kenden elkaar niet. Volgens verklaring van Milliano had het slachtoffer haar dochter voorgesteld als te zijn haar zusje. Pas later vertelde zij dat het meisje van acht haar dochter is. Volgens de verdachte wil het slachtoffer zaken voor haar oma geheimhouden, terwijl ze zelf heeft meegewerkt. Het slachtoffer verklaarde dat zij samen op het balkon zaten toen de verdachte trachtte ontuchtige handelingen met haar te plegen. Op dat moment kwam haar dochtertje dat vroeg om eten.
Advocaat Kanhai vroeg zich af waarom het slachtoffer niet om hulp had geroepen toen ze tegen haar wil onzedelijk werd betast. En bovendien, waarom ging zij terug naar het balkon toen ze haar kind eten had gegeven. De verdachte geeft toe dat hij handelingen met het slachtoffer heeft gepleegd, maar dat het slachtoffer geen moeite had. ‘Haar gelaatsuitdrukkingen verklaarden vele dingen. Zij wilde ook’, gaf de verdachte aan. Het slachtoffer deed pas na een week aangifte bij de politie. Toen vernam zij van haar nichtje dat zij bijna ook slachtoffer was geworden van de verdachte. Kanhai vroeg het slachtoffer of de aanleiding van de aangifte niet de teleurstelling is geweest van de liefde. Het slachtoffer gaf aan dat zij met een onprettig gevoel liep en vertelde het door aan haar vrienden en nichten en ook aan haar oma. De verdachte gaf aan dat het slachtoffer hem heeft voorgesteld als te zijn haar ‘mati’. De verdere behandeling van deze zaak vindt op 11 juli plaats.
Saskia Bandhan
 

error: Kopiëren mag niet!