Minov personeel na lang wachten uitbetaald

Het personeel van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) heeft na enkele dagen wachten gisteren eindelijk kunnen beschikken over haar salaris. Marcellino Nerkust, president van de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (Fols) kreeg gistermiddag in een telefonisch onderhoud met Minov-directeur Grace Malm-Lackin, de verzekering dat de salarissen reeds zijn overgemaakt naar de banken. Een deel van het personeel kon gistermiddag haar salaris opnemen via de bank. De stortingen zijn deze maand later geschied dan normaal, wat voor ongerustheid heeft gezorgd onder het Minov-personeel.
Dagblad Suriname verneemt dat functionarissen op het ministerie van Financiën, belast met de verwerking van de salarisstukken van Onderwijs, het zat zijn dat Minov hun documenten laat indient. Gewoonlijk geeft Financiën toestemming aan de banken de gelden over te maken en doet achteraf de verwerking. Hierdoor wordt  voorkomen dat het Minov-personeel te laat haar geld ontvangt. Een van deze functionarissen heeft echter geweigerd deze maand mee te werken aan de verwerking achter af, met het gevolg dat alle personeel van Onderwijs, inclusief de leerkrachten, deze maand laat haar salaris ontvangt. Het is gebruik dat de afdelingen belast met de financiele verwerking van de salarissen op de verschillende ministeries deze voor de 17de van elke maand moeten afgeven aan de centrale betaaldienst van Financiën, die de procedure voor uitbetaling verder afhandelt.
 

error: Kopiëren mag niet!