Wederom sluitingsdreiging bij Stichting voor het Kind

De Stichting voor het Kind heeft in een brief naar de vaste commissie van het ministerie van Justitie en Politie aangegeven dat ze zich nu opmaakt voor een officiële sluiting. Dat zegt Nieuw Suriname-parlementariër Harish Monorath in een gesprek. Hij zegt dat in de brief staat aangegeven dat het ministerie van Justitie en Politie voor dit dienstjaar maar een bedrag van SRD 50.000 heeft gegeven aan de stichting om te draaien, terwijl dit bedrag lang niet voldoende is. De minister van Justitie en Politie, Edward Belfort, heeft echter de afspraak met vicepresident Robert Ameerali dat er meer moet worden overgemaakt voor de stichting. Op papier hoort de stichting van dit ministerie een bedrag van ruim SRD 120.000 per jaar te krijgen. Dit blijkt in de praktijk echter niet het geval te zijn, terwijl op de begroting wel een bedrag van ruim SRD 500.000 wordt vrijgemaakt voor de jeugd- en zedendelicten.
‘Ik denk dat het ministerie hierover een verklaring moet geven, omdat er andere afspraken zijn gemaakt met de vicepresident. Wij van het parlement dachten dat de problemen binnen de stichting inmiddels zijn opgelost. De Stichting voor het Kind is een icoon in de samenleving. Zij leveren diensten aan slachtoffers van seksueel misbruik. Het is gewoon schaamteloos om de stichting in de kou te laten staan’, aldus Monorath. Hij zegt dat de regeringsvertegenwoordigers de moeite moeten doen om eens op audiëntie te gaan bij de stichting en zelf moeten zien en ervaren wat hun werk inhoudt. ‘Dan zien ze wel in wat het belang is van de stichting en wat de noodzaak is van hun aanwezigheid in de samenleving. Soms moet je dingen zien om het te begrijpen. Er gaat echt een probleem ontstaan als de stichting haar deuren sluit. Het zijn mensen die kinderen een kans bieden in de samenleving nadat deze kinderen iets ergs hebben meegemaakt. Waarmee zijn we bezig. De stichting geeft onderdak aan kinderen die verkeren in kwetsbare omstandigheden en deze kinderen hebben heel veel zorg nodig. Er zijn afspraken gemaakt en je dien je te houden aan de afspraken’, zegt Monorath. Hij zegt dat een van de oorzaken van de stijging van de criminaliteit is dat er niet wordt geïnvesteerd in het kind.
Seshma Bissesar
 

error: Kopiëren mag niet!