Overheid heeft overuren pa’s al acht maanden niet uitbetaald

Overheid heeft overuren PADe overheid heeft de penitentiaire ambtenaren (pa’s) over de afgelopen acht maanden geen overuren uitbetaald. De penitentiaire ambtenaren zijn woest en zijn van plan protest aan te tekenen. Nieuw Suriname-parlementariër en lid van de vaste commissie van het ministerie van Justitie en Politie Harish Monorath zegt dat hij benaderd is door deze groep en hun klacht heeft aangehoord.  ‘Ik ben op de hoogte gesteld door de ambtenaren en vind dit erg. Het is onprettig dat de regering niet eens in staat is geweest om de mensen te betalen over de afgelopen acht maanden. Het gaat niet om twee maanden en zes maanden, maar om acht maanden en dat is teveel’, aldus Monorath, die zegt nauw contact te hebben met alle actoren die vallen onder het ministerie. Hij zegt dat de ambtenaren naast hun achturige dienst wat extra doen voor de overheid om wat meer te verdienen en het is oneerlijk dat ze niet zijn uitbetaald.
Er is recent een nieuwe structuur geïntroduceerd binnen het korps en dat is dat personen met meer dan drie knopen niet worden betaald voor overuren, terwijl de rest wel wordt uitbetaald, zegt Monorath. ‘Maar bij deze gaat het allemaal om mensen die minder dan drie knopen hebben en ze moeten zeker worden uitbetaald, want dit kan niet. Het kan niet dat de overheid wel de AOV en pensioenmiddelen overmaakt, terwijl de rest van de lagen niet wordt uitbetaald.’ Monorath zegt dat hij weet dat het voorstel om de mensen hun financiën uit te keren wel is goedgekeurd. ‘Als rechtstaat en vooral als ministerie van Juspol kan het nooit voorkomen dat mensen die voor je werken niet worden uitbetaald.’
De parlementariër zegt dat hij dacht dat de Staat haar huishouding wel op rails had, echter is dit niet zo, gezien ook andere ambtenaren van de verschillende sectoren niet zijn uitbetaald. ‘Ik maak me nu echt zorgen. Een goede regering hoort haar financiën goed te regelen en als er wat aan de hand is, hoort men dit te bespreken’, aldus Monorath. Hij zegt dat de ambtenaren leningen hebben genomen en deze leningen terugbetalen door overuren te maken. Doordat hun uitbetalingen telkens uitblijven, raken ze uit hun financiële structuur. Hij vraagt aan de regering om de achterstallige middelen gauw over te maken.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!