Jeugdige bromfietsdieven krijgen strafkorting

Kantonrechter Albert Ramnewash veroordeelde de verdachten, Rivano Bahri (22) en Xavier Alleyne (25), tot 10 maanden cel wegens diefstal van een brommer. Op 23 februari hebben de verdachten tezamen en in vereniging een bromfiets, welke geparkeerd stond voor de Hermitage Mall, meegenomen. De magistraat achtte de diefstal van de brommer zeer ernstig. Hij gaf aan dat de benadeelde, de 20-jarige K.S., de bromfiets van zijn vader kreeg om naar het werk te gaan. Hij is zoals andere dagen met de brommer naar het werk gegaan. Tijdens schaften merkte hij op dat zijn brommer niet meer op de plek was waar hij het eerder had geparkeerd. Er werd aangifte gedaan bij de politie. De verdachten zijn door de politie aangehouden en beide hebben het feit bekend. De twee jongemannen brachten de gestolen bromfiets naar de Afobakalaan, waar alles van de brommer werd gedemonteerd. De benadeelde vond slechts de frame van de brommer terug.
De vervolgingsambtenaar, Rashree Koendan, eiste tegen elk een straf van 12 maanden met aftrek. De raadslieden, Nacatia San A Jong en Murwien Dubois, pleitten voor strafvermindering. De verdediging hield de rechter voor dat de eis van het OM aan de hoge kant lag. De verdachten hadden elk meegewerkt aan het onderzoek. De advocaten vroegen de rechter om, gelet op hun jeugdige leeftijd en het feit dat ze nooit eerder in aanraking zijn geweest met de justitie, hen een gepaste sanctie op te leggen.
De magistraat merkte op dat voor diefstal in vereniging de wetgever een maximale straf van 6 jaar heeft vastgesteld. Rekening houdend met alle omstandigheden verzachtte hij de straf. Hij legde elk der verdachten een straf op van 12 maanden, waarvan 2 voorwaardelijk met aftrek, een proeftijd van 3 jaar en teruggave van de frame van de brommer.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!