Onderwijs Nickerie wil geen media-aandacht

Er is met de leiding afgesproken voorlopig niet in de media te treden, zegt VOJ-inspectrice Nickerie Rita Chotoe tegenover Dagblad Suriname. Ze bevestigde wel dat zij gisteren een gesprek heeft gehad met schoolhoofd Livia Pelswijk van de Sitalsinghschool. Op de vraag of er maatregelen tegen haar getroffen zullen worden en welke deze eventueel zouden zijn, wilde ze niet ingaan.
Het schoolhoofd van de Mulo Sitalsinghschool heeft onlangs eigendunkelijk het haar van bijkans 30 leerlingen door een kapper laten knippen. Tal van personen hebben scherpe en kritische kanttekeningen geplaatst met betrekking tot haar handelen. Allen hebben benadrukt dat het schoolhoofd niet het recht heeft om aan het lichaam van de kinderen te komen. Zij zou in het uiterste geval de ouders  moeten hebben ingelicht. Er zijn wetsartikelen die de gepleegde handeling verbieden in het Wetboek van Strafrecht. Indien een van de leerlingen aangifte tegen haar doet, kan de schoolleider vervolgd worden.
Dagblad Suriname sprak ook met de onderdirecteur van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, Kenneth Biervliet. Hij gaf aan dat de leiding van het ministerie waar nodig stappen tegen het schoolhoofd zal nemen. De zaak is nog in behandeling. Persoonlijk is de onderdirecteur geen voorstaander van de wijze van aanpak van het schoolhoofd. Biervliet geeft duidelijk mee dat hoewel zij overhoop zat met de haardracht van de leerlingen zij andere wegen kon bewandelen om het probleem binnen de perken te houden. Zij moest in elk geval niet eigendunkelijk overgaan tot het laten knippen van het haar van de leerlingen.
Biervliet benadrukt dat dit probleem binnenshuis zal worden behandeld en ook zal worden opgelost. Het schoolhoofd in kwestie zal uiteraard aangeschreven en aangesproken worden, geeft hij te kennen. Welke stappen er evenwel specifiek tegen haar ondernomen zullen worden, is hem nog niet bekend.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!