Harrish Monorath: ‘Regering moet contract Waaldijk maar verlengen’

Harrish MonorathHet is nog steeds niet duidelijk wie het roer zal overnemen van algemeen directeur Marc Waaldijk van Staatsolie. De regering had in januari de opvolging in de persoon van John Sew A Tjon aangekondigd. Hij zou in januari binnenkomen in de functie van director Productions & Development, waarna hij op 1 oktober aanstaande zou worden benoemd in de functie van algemeen directeur. Sew A Tjon heeft echter nog steeds niet gefunctioneerd als director Productions & Development. DNA-lid Harish Monorath zegt in een reactie dat het niet waarschijnlijk lijkt dat Sew A Tjon in oktober nog zal worden belast met deze topfunctie, daar hij niet is ingewerkt in het bedrijf.
Monorath is van mening dat de regering maar liever het arbeidscontract van Marc Waaldijk kan verlengen, totdat iemand van het bedrijf zelf is ingewerkt. Hij is tegen het besluit om iemand van buiten te benoemen in die functie. Het bedrijf heeft zijn eigen cultuur en je zou iemand in die hoogste functie moeten plaatsen die de bedrijfscultuur kent.
Dagblad Suriname verneemt dat ook de bond zich gaat beraden over het feit dat de regering nog steeds geen officiële mededelingen gedaan heeft over de opvolging van Waaldijk. Na de formele mededeling in december 2012 over Sew A Tjons aanstelling is er niets van regeringszijde meer vernomen over de benoeming van een algemeen directeur.
John Sew A Tjon was in het verleden enkele jaren directeur van BHB Billiton in Suriname. Bij het aantreden van de regering Bouterse-Ameerali was hij aangesteld als voorzitter van de onderhandelingscommissie over de gouddeal met Iamgold. Hij raakte in december 2012 in opspraak, toen het DNA-lid Asiskumar Gajadien in het parlement onthulde dat zijn bedrijf, HI-Calcia NV, 600.000 hectare aan Verkenningsrechten naar mineralen heeft gekregen in het binnenland. Deze kreeg hij in 3 kavels tussen oktober 2011 en maart 2012.
 

error: Kopiëren mag niet!