Activiteitencentrum Marienburg wordt opgeknapt

Er is een aanvang gemaakt met het bezanden en beschelpen van de zandwegen te ressort Marienburg in Commewijne. Directeur Perdiep Khedoe van Surzwam (Suriname Zwaarmaterieel), een werkarm van LVV, geeft aan dat voor dit project er 5000 kubieke meter klink- en 5000 kubieke meter schelpzand is vrijgemaakt uit het budget van het onderdirectoraat Landbouw van LVV. ‘De voorzitter van de Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, heeft een verzoek ingediend bij LVV en toen is besloten dit ressort aan te pakken. Op ministerieel niveau gaat het om een samenwerking van de ministeries van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Openbare Werken (OW) en Regionale Ontwikkeling (RO). Ook de projectdrager van Marienburg, Michel Sjak Shie, en districtscommissaris Ingrid Karta-Bink hebben hun bijdrage geleverd’, zegt Khedoe.
Naast de aanpak van de zandwegen is er wederom, met ondersteuning van Pertjajah Luhur, een aanvang gemaakt met de restauratie van het activiteitencentrum te Marienburg. In dit gebouw, dat vijf ruimtes telt, zal er een educatief centrum en een sociale buurtwinkel worden neergezet. In het gebouw is ook ruimte gereserveerd voor het organiseren van buurtactiviteiten.
Projectdrager Michel Sjak Shie ziet deze sponsoring als daadkrachtig handelen van Somohardjo en hoopt dat de gemeenschap er gretig gebruik van zal maken. Echter doet hij bij deze gelegenheid ook de mededeling dat voor de gemeenschap van Marienburg er duizend kavels klaarliggen, maar dat deze niet toegewezen kunnen worden, omdat het gebied niet van water en elektra is voorzien. ‘Ik doe daarom een beroep op het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) ons hiermee te helpen. Hopelijk kan de politicus Somohardjo ons ook hierbij helpen’, besluit Sjak Shie.
Marijan Setrodikoro
 

error: Kopiëren mag niet!