Illegale vuildumper op heterdaad betrapt

Bewoners van de omgeving Mawakaboweg, hoek Invejaweg, hebben al een tijdje te kampen met onverlaten die illegaal vuil storten langs de weg. Gisteren heeft een groep vrouwen die kinderen te voet van school afhalen, een van de illegale vuildumpers op heterdaad betrapt. Een man stapte uit een witte Toyota Corolla en dumpte vier zakken vuil gewoon langs de weg. Het kentekennummer hebben de oplettende vrouwen ook opgenomen: 11-28 TP.
‘Het illegaal dumpen van vuil gebeurt precies voor een tempel. Daar de straat voor enkele tientallen meters onbewoond is, komen mensen van andere buurten hier vuil dumpen. Gewoon voor de tempel. Ze schamen zich niet, deze respectloze mensen’, zegt mevrouw J. Zij en andere bewoners moeten hier dagelijks langslopen om kinderen van school te halen. ‘Ze gooien van alles hier, van luiers, dode honden, kippen en andere dieren, tot grofvuil. De straathonden scheuren de zakken meteen open’, vertelt mevrouw J.
Naast de enorme stank waar langs ze moeten lopen, komen er ook veel dieren erop af om de resten te nuttigen. ‘Honden, aasgieren en zelfs anaconda’s komen hier op zoek naar voedsel’, legt de mevrouw uit. De bewoners hebben de politie meteen ingeschakeld en het kentekennummer doorgegeven. Mevrouw J. zegt erbij dat het geen mensen van de buurt zijn, want in deze omgeving wordt vuil op regelmatige basis opgehaald door de Vuilophaaldienst. ‘Het zijn mensen van andere buurten die op deze onbewoonde plek hun troep komen dumpen.’
Jaswant Gajadien
 

error: Kopiëren mag niet!