President Bouterse: ‘Operatie pas na 3 juli afgerond’

President Bouterse Operatie pas na 3 juli afgerondPresident Desi Bouterse heeft gisteren bij beëdiging van Rabin Parmessar tot minister van Openbare Werken (OW) en Steven Relyveld tot minister van Ruimtelijke Ordening Grond- en Bosbeheer (RGB) benadrukt dat de reshuffeling van het kabinet Bouterse-Ameerali en binnen het overheidsapparaat nog niet is afgerond. ‘De operatie is pas op 3 juli afgerond’, verzekert Bouterse. De president zegt dat het nodig is om zonder aanziens des persoon de nodige wissels te plegen binnen zijn regeerteam, maar ook binnen het overheidsapparaat.
‘Het gaat om een kwalitatieve verbetering in de structuur, zodat de minister op basis van de kwaliteit van zijn personeel goed werk kan verrichten’, zegt Bouterse. Het staatshoofd heeft ondertussen ex-OW-minister Ramon Abrahams en Ginmardo Kromosoeto van RGB, beide van de politieke partij NDP, eervol ontslag verleent. ‘Zij zullen het nu emotioneel zwaar hebben, maar ik wil daaraan niet teveel woorden vuilmaken’, aldus Bouterse. Het staat ook vast dat directeur Glenn Redjopawiro van RGB wordt overgeheveld naar het nieuw op te zetten directoraat van Bosbeheer. Het directoraat Grondzaken krijgt een nieuwe directeur, terwijl ook de opengevallen directeurspost van Relyveld bij ATM moet worden ingevuld. Het gonst van geruchten dat ook minister Shirley Sitaldin van Onderwijs en Volksontwikkeling wordt bedankt. De ministers van de Pertjajah Luhur en A-Combinatie (Abop) blijven bespaard.
Het staatshoofd vraagt het volk om begrip en geduld. ‘Zij die geen geduld hebben, kunnen kijken in de geschiedenis hoe dat heeft uitgepakt. Believe me I know my job’, onderbouwde het staatshoofd de op handen zijnde mutaties. Bouterse verzekerde dat zowel Kromosoeto als Abrahams de gelegenheid zal krijgen om hun krachten en kwaliteiten ter beschikking te blijven stellen van land en volk van het geliefd land Suriname.
 

error: Kopiëren mag niet!