‘Het is een wonder dat mijn broertje terecht is’

Het is een wonder dat mijn broertje tOrnis May, de broer van de verdwaalde Jimmy Felter, zegt dat het wonder is zijn broertje heelhuids terecht is. ‘We geloven in God. Hij heeft hem beschermd dat hem niets is overkomen.’ Zijn tweelingbroers Jimmy Felter en John Felter trokken bijkans negen dagen terug het bos van Apoera in om vogels te vangen. De twee hadden een kamp opgezet. Op een gegeven ogenblik pakte Jimmy het geweer om op zoek te gaan naar wild. Hij keerde die dag echter niet terug. De andere broer John maakte zich ongerust, maar bleef toch op hem wachten. Hijzelf ging ook op zoek naar hem, maar deze zoekactie leverde niets op. ‘Hij wachtte de eerste twee dagen op hem. Toen hij niets vernam kwam hij thuis en vertelde aan de mannen wat er was gebeurd’, vertelt Ornis May aan Dagblad Suriname.
Op die dag werd er ook aangifte van vermissing gedaan bij de politie. Een zoekactie met de mannen van het dorp leverde niets op. ‘Er was geen enkel spoor van hem.’ De broer van Felter zegt verder dat voor het eerst een verdwaalde persoon het zo lang heeft overleefd in het bos. Er waren wel vermissingsgevallen, maar deze duurden niet meer dan vijf dagen. ‘Hij was verdwaald en liep gewoon door, het ene gebied in en het andere gebied uit.’ Op deze manier belandde hij helemaal in het Maratakka-gebied, dit is een zijrivier van de Nickerierivier. Op een gegeven ogenblik kwam hij jagers tegen in dat gebied. ‘De jagers moesten een hele dag varen om Wageningen te bereiken. Dan kunt u zich voorstellen hoe ver mijn broertje was beland. Het was alsof God hem daar in die richting had gestuurd, zodat hij bij de jagers zou terechtkomen.’
Jimmy Felter ligt ter observatie in het ziekenhuis. ‘Hij voelt zich al stukken beter en wil graag naar huis.’ Volgens de broer wacht niet slechts de totale familie maar het gehele dorp enthousiast op zijn komst naar het dorp. ‘Wij willen graag weten wat hij heeft gedaan om in leven te blijven, wat hij heeft gegeten en gedronken. Ook willen we allemaal weten wat hij allemaal heeft meegemaakt in het oerwoud. Want het is nog nooit eerder voorgekomen in het dorp dat iemand voor zo lang is verdwaald en zo een grote afstand in het oerwoud heeft afgelegd.’ Jimmy Felter is 28 jaar, getrouwd, en heeft een dochter van drie maanden oud. ‘Wij zijn allemaal heel blij dat hij weer terug is.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!