Tijger Boris heengegaan

Boris aan tafel met de familie Perreira
Boris aan tafel met de familie Perreira

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Boris heeft 2 jaar lang gewoond thuis bij Laurence Perreira. De tijger werd letterlijk een deel van de familie (foto: familie Perreira)
Boris heeft 2 jaar lang gewoond thuis bij Laurence Perreira. De tijger werd letterlijk een deel van de familie (foto: familie Perreira)
Boris en JeltsinDe Paramaribo Zoo heeft een attractie minder. Een van de Bengaalse tijgers, Boris, is er niet meer. Afgelopen woensdag is het dier overleden. Directeur van de Paramaribo Zoo, John Altenberg, bevestigt de dood van Boris. Boris is 16 jaar oud geworden. Altenberg legt de nadruk op dat hij het medisch onderzoek van de artsen even afwacht alvorens prijs te geven wat de doodsoorzaak is geweest.
Dagblad Suriname sprak ook met Laurence Perreira, de persoon die de twee Bengaalse tijgers, Boris en Jeltsing, gedurende twee jaren heeft verzorgd vanwege ondervoeding. ‘Boris was de tamste en liefste.’ Volgens Perreira kan een Bengaals tijger de maximumleeftijd van 22 jaar bereiken. ‘Maar toen Boris 16 jaar werd, begon hij nierproblemen te krijgen. Bij een mens is het gemakkelijk. Je kunt hem aan een nierdialyse-apparaat zetten. Bij een tijger gaat dat niet. Perreira vindt het heel jammer dat Boris veels te vroeg is heengegaan. ‘Ja, de natuur is eenmaal zo.’
Met zijn pick-up maakte Perreira verre afstanden met Boris. ‘Tja, ik heb een heel fijne tijd gehad met Boris.’ Zo was indertijd jaren geleden een compromis gesloten met Essoservicestations dat het logo met de foto van Boris werd bijgevoegd aan hun eigen logo. De burgerij werd gevraagd bij voornoemde servicestations te tanken. ‘De burgerij heeft dus ook aan bijgedragen dat we een kooi konden bouwen voor Boris.’ Altijd wanneer Pereirra in de stad kwam, ging hij de Paramaribo Zoo binnen om Boris te groeten. ‘Ik voelde mij goed wanneer ik bij terugkeer naar huis Boris even gedag kon zeggen.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!