Rechter monitoort betalingsachterstanden tussen SLM en DAE

In het kort geding tussen Surair Ground Services (SGS) en de luchtvaartmaatschappij Dutch Antilles Express (DAE) zal de rechter de betalingsachterstanden monitoren. SGS is een dochtermaatschappij van de SLM, die de grondafhandeling verricht op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven te Zanderij. De DAE heeft een flinke achterstand in de betalingen voor de grondafhandelingen aan de SGS. De rechter had comparitie gelast in deze zaak. Dinsdag is besloten dat DAE het saldobedrag voor de maand april binnen 8 dagen, dus uiterlijk woensdag 26 juni, moet aanzuiveren. Dit bedrag is groot ruim US$ 16.000.  Partijen moeten bij het voldoen van dit bedrag een statement maken en aan de rechter aantonen dat de schulden tot eind april zijn voldaan.
 
Over de maand mei moet er een afhandelingbedrag van ruim US$ 40.000 betaald worden door DAE aan SGS. Dit moet per eind juni betaalbaar worden. De rechter zal deze aflossing persoonlijk monitoren, vanwege de zorgpunten van de SGS over de voldoening van het bedrag door DAE. Hieromtrent komen partijen op 5 juli weer bij elkaar voor de rechter. Intussen moet DAE voor elke afhandeling die ze nu zullen plegen op Zanderij, contant voldoen, vanwege het ontbreken van de bankgarantie. SGS gaat er van uit dat met de besluiten van de rechter de betalingsachterstanden van DAE aan SGS op korte termijn zullen zijn ingelost.
 

error: Kopiëren mag niet!