Nepagenten beroven man van ruw goud

Een man is gisteren omstreeks 12.30 uur aan de Ringweg beroofd door drie mannen. Daarbij hebben zij 780 gram ruw goud en een contactsleutel weggenomen. De drie criminelen zaten in een witgelakte personenauto van het merk Toyota, vermoedelijk van het model Premio. Zij deden zich voor als te zijn politieambtenaren. Volgens verklaring van de benadeelde ging hij kort voor de beroving in een winkelzaak aan de Copernicusstraat om te vragen naar de prijs van een kilo ruw goud. Daarna stapte hij in zijn auto en reed weg. Eenmaal op de Ringweg zag hij op een gegeven moment de witgelakte auto en de drie criminelen, die op de weg stonden. Op het dak van hun auto was er een zwaailicht. Een van de criminelen gaf hem een stopteken. De benadeelde bracht zijn auto tot stilstand, ervan uitgaande dat hij met politiemannen in burger te maken had. De criminelen hebben hem zijn goud en de contactsleutel van de auto afhandig gemaakt. Daarna reden ze weg. De benadeelde heeft voorts verklaard dat de mannen netjes gekleed waren met kort geknipt haar. Hij werd onder schot gehouden met een vuistvuurwapen.
 

error: Kopiëren mag niet!