Relyveld: ‘Ik zal jullie missen; ik weet wat mij te wachten staat’

Ik zal jullie missen ik weet wat mij te wachten staatDirecteur Steven Relyveld van het ministerie van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM) heeft gisteren afscheid genomen van de collega’s en personeel op het departement. President Desi Bouterse beëdigt Relyveld vandaag tot de nieuwe minister van Ruimtelijke Ordening Grond- en Bosbeheer. ‘Ik zal jullie missen, want ik weet wat mij daar te wachten staat bij RGB’, zei Relyveld in zijn dankwoord.
Zijn carrière bij het ministerie van RGB kon al beginnen bij het vertrek van ex-minister Ginmardo Kromosoeto van ATM naar RGB, ‘maar toen de minister me vroeg om mee te komen zei ik nee, drape na spang ede, niet wetende dat ik in de toekomst de scepter daar zou zwaaien.’ Zoals Relyveld aangeeft, heeft hij bij ATM een heel goede samenwerking gehad met de ministers en het personeel. ‘Ik moet me ook verontschuldigen, want mensen wilden mij vaker spreken maar het is niet altijd gelukt. Niet door onwil, maar door onmacht. Wij zijn allemaal uiteindelijk gefocust op het groter plaatje.’
Zowel vakbondsleider Ronald Hooghart als Romeo Chin A Loi van ATM stak de scheidende ATM-directeur een hart onder de riem en waarschuwde hem voor de gevaren bij RGB. ‘Directeur, u heeft nu nog een goede naam, maar te yu doro grondzaken a ning au porie. Voorzichtig fu no go tik monie fu grong torie want fos ding gi ya monie is het al bekend’, zei Hooghart. Collega vakbondsleider Chin A Loi wees erop dat RGB in nog geen acht jaren tijd reeds vier ministers heeft gehad en allemaal hebben het moeilijk gehad. Ook directeuren zijn ontheven uit hun functie of gemuteerd. ‘Maar u heeft het klimaat om zich heen en wij gaan ervan uit dat u evenals hier bij ATM zaken ook daar op poten zal zetten’, aldus Chin A Loi.
Minister Michael Miskin is evenals het totaal ATM-personeel blij dat Relyveld een stapje hoger komt op de maatschappelijke ladder. ‘Ik zei hem trouwens een maand  terug, ‘jij wordt de nieuwe minister als ik vertrek bij ATM’ en een maand later kreeg ik telefoontjes dat mijn directeur is getipt als de nieuwe RGB-minister. Ik wens u succes en hoop dat we als collega’s verder kunnen werken aan de bloei van dit land’, zei Miskin. Het is nog niet bekend wie de vacante directeurspost bij ATM zal invullen. De namen van waarnemend inspecteur-generaal Glenn Swamipersad en onderdirecteur Jimmy Belfor van Juridische Zaken zijn genoemd.
 

error: Kopiëren mag niet!