PCS-medewerker opgesloten voor mishandelen patiënt

De medewerker R.B. van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) is door de politie van Keizerstraat ingesloten. Zij heeft zich schuldig gemaakt aan het ernstig mishandelen van een patiënt. R.B., die vermoedelijk onder invloed van alcohol was op de bewuste 9 juni 2013, heeft de patiënt met een stoel bewerkt toen die tekeer ging. De patiënt werd eerst gebonden, daarna mishandeld en zelfs met een  aansteker gebrand. Er moest operatief worden ingegrepen bij het slachtoffer. Nadat het voorval in de publiciteit kwam, kreeg de leiding melding hiervan. Terstond werden er twee medewerkers, R.B. en een collega van haar, buiten functie gesteld. Er werd ook aangifte gedaan tegen dit voorval. De politie heeft na gedegen onderzoek het nodig geacht om R.B. aan te houden en in verzekering te stellen. De recherche van bureau Keizerstraat heeft de zaak in onderzoek.
Jaswant Gajadien
 

error: Kopiëren mag niet!