Nog geen datum in kortgeding Sasur versus Staat

De Staat heeft gisteren in het kortgeding dat door Sasur tegen de Staat is aangespannen, gedupliceerd. De raadsman van Sasur, Edward Naarendorp, geeft aan dat hij de dupliek nog niet heeft doorgenomen. Wel geeft hij aan dat er nog geen datum is bepaald wanneer er vonnis gewezen zal worden.
Rechter Ingrid Lachitjaran heeft afgelopen dinsdag, op de eerste zittingsdag, laten weten dat zij op verzoek van de advocaten van het ministerie van Justitie en Politie (Juspol), afstand doet van de rechtszaak die Sasur aanhangig heeft gemaakt tegen de Staat. Met het kortgeding vraagt de stichting de rechter om de intrekking van de beschikking door Juspol-minister Edward Belfort ongedaan te maken. Deze zaak wordt nu behandeld door rechter Anand Charan.
Advocaat Naarendorp zegt dat nu de zaak door een andere rechter wordt behandeld, hij zaken goed wil doornemen, eer er een vonnis wordt geveld. Volgens de jurist is er heel veel misverstand in de samenleving over de handhaving van Sasur. Die misverstanden worden volgens hem deels opzettelijk de wereld in gestuurd om ten onrechte de reputatie van het bedrijf te schaden.
 

error: Kopiëren mag niet!