Vandalen vernielen PE-bus


IF IFDe bushouder A. Gajadhar is zeer gebeld over wat hem is overkomen. Hij onderhoudt nauwelijks drie dagen de route Paramaribo- Ephraimzegen (PE) of vandalen hebben zijn goed onderhouden bus beschadigd. De rugleuningen van de meeste stoelen zijn aan de achterkant zwaar beschadigd en met verf beklad. Dit heeft hij tijdens het rijden van de ritten niet opgemerkt. Er zijn vulgaire teksten geschreven en hier en daar zijn de stoelen opengereten met mogelijk een scherp voorwerp. Bedreigingen als ‘chef, oen no pai joe’ en ‘wo bos a ruit’ staan er ook.

Gajadhar zegt dat hij eerder de route Lijn 6 onderhield. Hij heeft nauwelijks enkele dagen terug de vergunning verkregen voor de PE-route. De bushouder rijdt met tegenzin; hij ondervindt veel tegenwerking van andere bushouders. Hij heeft sterk het vermoeden dat de vernielingen zijn aangebracht door iemand die hem liever ziet gaan dan komen. Hij heeft het gevoel dat de boosdoeners door anderen zijn aangezet.  

Gajadhar begaf zich zeer ontstemd naar het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) met de mededeling dat hij zijn nieuwe vergunning wilde inruilen tegen de oude vergunning. Van een ambtenaar daar kreeg hij te horen dat het onmogelijk is en dat hij die niet meer zal krijgen. Heel wat bushouders hebben ook aangegeven dat er geen overschrijvingen plaatsvinden van de bestaande vergunningen. ‘Wat zij zien gebeuren, is dat er steeds meer bussen op de verschillende routes komen. En opvallend genoeg zijn de nieuwe bushouders alleen maar mensen die op de minister van TCT lijken.  Ook op de PL-route is dit verschijnsel waar te nemen. Dat maakt de zaak op den duur heel lastig. Zij hebben het al heel zwaar met de huidige concurrentie en nu komen er meer bussen op de routes.’

error: Kopiëren mag niet!