Clubkampioenschappen dammen van start gegaan

3 DammenDe Surinaamse Dambond (SDB) is donderdagavond op het Jabbar Imamdi Sportcomplex gestart met de Clubkampioenschappen dammen 2013. De verschillende damclubs die aangesloten zijn bij de SDB komen tegen elkaar uit, waarbij 10 dammers van elk club tegen elkaar uitkomen. Na de wedstrijd is de club met de meeste punten de winnaar. De spits werd afgebeten door de thuisclub Randjiet Boys. Ze versloeg De Straal van Houttuin en omgeving met 17-3. Bij Randjiet Boys lopen enkele topdammers rond, waaronder landskampioen Arief Salarbaks. Ook zijn broertje, jeugdkampioen Niaaz Salarbaks zit er bij, alsook Rudy Ijspol, Waldi Anches, William Orie, John Schmeltz en dambondvoorzitter Robur Levens. Randjiet Boys speelde 3 remises en won er 7 partijen. In de andere wedstrijd kwam dv Welgedacht C uit tegen nieuwkomer Fiorito. Welgedacht C won met 13-7. Bij Fiorito werd 2 wedstrijden reglementair verloren, daar ze geen spelers hadden voor de tegenstanders.

error: Kopiëren mag niet!