Bigi Wey Sportcentrum officieel van gemeenschap Brokopondo

4 Bigi Wey 1 4 Bigi Wey 2Vier jaar na een onderzoek naar sportbehoefte en sportparticipatie in het Brownsweggebied door de Ilonka Elmont Foundation, staat er nu op Wakibasoe II in het district Brokopondo een prachtig sportcomplex. Een geheel omrasterd centrum met voetbalvelden, tribunes, kleedhokken, verlichting en de mogelijkheid tot het beoefenen van andere sporten. Het Bigi Wey Sportcentrum is officieel op 12 maart overgedragen aan de plaatselijke Stichting Makanda Libie Brownsweg (MLB), die het beheer over dit sportcomplex zal krijgen. In de stichting zitten onder andere de heer Runes Mawie en mevrouw Suzette Nelson. Elmont laat zo’n groot sportcomplex niet zomaar over aan de stichting. De beheerders zijn maanden getraind in het onderhouden en exploiteren van dit sportstadion. Zo hebben de leden van de stichting MLB de volgende cursussen gehad: Organisatie en Financieel Management, Technisch onderhoud en Milieu en
Community Awareness. De ceremoniële oplevering vond plaats op 13 september 2012, waarbij de sponsors ook aanwezig waren. Deze zijn Rosebel Goldmines, Staatsolie, Haukes en de KNVB/Suriprofs. In verband met de herdenking van 150-jaar Keti Koti zal er op 1 juli a.s. in het Bigi Wey Sportcentrum een voetbal- en slagbal knock-out met after-party worden gehouden.
Voordat Bigi Wey opgeleverd en officieel overgedragen werd, zijn de voetbalvelden door de directie van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) geïnspecteerd en goedgekeurd.  Door extreme weersomstandigheden heeft het project een lichte vertraging opgelopen en werd Bigi Wey op 12 maart 2012 opgeleverd en officieel overgedragen aan de Stichting Makandie Libie Brownsweg (MLB).  Ten einde het behoud van het Bigi Wey Sportcentrum te kunnen garanderen zal de
uitvoering van een goed onderhoudsschema essentieel zijn. Na de officiële overdracht is er veelvuldig gebruik gemaakt van Bigi Wey. Zo is er een nauwe samenwerking tussen de Stichting MLB, de Brokopondo Sportbond (BSB) en de lokale clubs. Tussen deze actoren is een goed contact om het sportcentrum ten volste te benutten. Daarnaast is de stichting vooralsnog druk bezig met het beheer van het sportcomplex en de organisatie van andere sportactiviteiten. Zo was er op 19 maart een competitiewedstrijd tussen twee lokale clubs uit Brokopondo, Diesel en Interwaki. In de maanden april/mei en juni zijn, in het kader van het achtste Lidbondentoernooi, in samenwerking met de Brokopondo Sportbond (BSB), een aantal wedstrijden in het sportcentrum afgewerkt. Daarnaast zijn is er op 16 juni jl. een voetbal- en slagbalcompetitie voor de Organisatie van Bosland Dignitarissen (ODB) gehouden. Ilonka Elmont Foundation geeft daarom ook zeer tevreden te zijn met wat de Stg. MLB tot nu toe bereikt heeft op zowel het management, organisatorisch, beheer- en het sportvlak. “Het bestuur van MLB is erg gedreven en door hun inzet en toewijding plukken ze nu al de vruchten. Ze zijn op de goede weg en ik heb er alle vertrouwen in” aldus Ilonka Elmont.
Het Bigi Wey Sportcentrum bestaat uit een competitieveld met veldverlichting volgens internationale standaarden, een trainingsveld met veldverlichting, dug-outs, een loket, opslagruimte met aparte ruimte voor het aggregaat, twee tribunes met sanitaire voorzieningen voor maximaal 300 personen, een bar/kantine ruimte, twee kleedkamers met sanitaire voorzieningen, een EHBO/massage ruimte, een ruime parkeerplaats, ommuring (510m), een controleweg rondom het centrum en een nieuwe weg van ca. 1km. Stichting MLB zal de komende periode bedrijven aanschrijven voor plaatsen van muurreclame. De prijzen die hiervoor gehanteerd zijn, zijn afgestemd op standaarden van de SVB.

error: Kopiëren mag niet!