Boma Star ongeslagen in thuiswedstrijden


De ploeg van Boma Star is dit seizoen ongeslagen op haar eigen sportcomplex aan het Magentakanaal. Geen enkele SVB Eersteklasseploeg heeft ze kunnen verslaan in het seizoen 2012-2013. Met dit gegeven zal ze zaterdag aantreden in de eerste promotie/degradatiewedstrijd tegen SNL, de nummer 9 van de Hoofdklasse. Om 16.30 uur vangt deze cruciale heenwedstrijd aan. De return vindt plaats op woensdag 26 juni om 20.00 uur in het Dr. Ir. Franklin Essedstadion. De Hoofdklasse halen is al een droom van Boma Star-clubvoorzitter Ro Biharie. Trainers werden verwisseld als de resultaten wegbleven. De huidige trainer is oud-voetballer Jozef Joekoe; hij nam halverwege het seizoen over van Edward Boldewijn. Om dit doel te bereiken heeft hij afgelopen seizoen een sterrenteam bij elkaar gekocht. Romeo Jomena, Rendwig Kinsaini, Regillio Tuur, Wirinder Somai, Mitchel Kisoor zijn enkele van de klinkende namen. Gedragen door eigen kweek Alfredo Finkie is de ploeg niet kansloos tegen SNL.

Boma Star kende een sterke tweederonde in de Eersteklasse, wat hen het semikampioenschap opleverede. Er werd slechts 1 wedstrijd verloren in deze helft en wel van De Ster, op 21 maart 2013.  Boma Star is al 8 wedstrijden ongeslagen. SNL promoveerde het afgelopen seizoen naar de Hoofdklasse. Ze speelde een sterke competitie in de eersteronde. Aan het einde van de eersteronde stond SNL op de 5e plaats. In de 2e ronde liet SNL het afweten. Van de 9 gespeelde wedstrijden werden slechts 2 gewonnen, te weten van Randjiet Boys op 24 april en van WBC op 01 juni  2013. Tegen Robinhood werd op 20 februari gelijk gespeeld. Het vorig seizoen in de Eersteklasse (2011/2012) speelden SNL en Boma Star twee keer tegen elkaar. In het Boma Starstadion won SNL met 3-0 en in het Dr.Ir.F.Essedstadion won SNL met 5-0.  

Vanaf het seizoen 2006/2007 werden de promotie/degadatiewedstrijden wederom gespeeld.

Het overzicht van deze wedstrijden tussen de Hoofdklasse- en Eersteklasseverenigingen.

Seizoen

Hoofdklasse

Eersteklasse

Winnaar

2006/2007

Boskamp

SNL

Boskamp

2007/2008

Randjiet Boys

Excelsior

Excelsior

2008/2009

Excelsior

The Brothers

The Brothers 

2009/2010

Jai Hanuman

Excelsior       

Excelsior          

2010/2011

Voorwaarts

Takdier Boys

Voorwaarts

2011/2012

Voorwaarts

Randjiet Boys

Randjiet Boys

2012/2013

SNL

Boma Star

???????

 

error: Kopiëren mag niet!