Directeur BDT wil binnen een maand invulling geven aan wensenpakket

Directeur BDT wil binnenDirecteur Atie Balimoi van het Bureau Dak- en Thuislozen (BDT) heeft gisteren een gezamenlijke persconferentie gehouden met bondsvoorzitter Murwin Leeflang. Daarbij is aangegeven dat er zodanig gewerkt zal worden dat binnen een maand er zichtbare resultaten geboekt zullen zijn. Uiterlijk 19 juli 2013 verwacht hij dat er invulling gegeven zal worden aan het wensenpakket, dat in januari 2012 door de bond is gedeponeerd bij de directie. Er zal intensief gewerkt worden om de implementatie binnen een maand of zelfs eerder te verwezenlijken.
De personeelsleden gingen in actie, omdat zij zich onveilig voelen op de werkplek. Daarnaast schort er volgens hen veel aan de communicatie met de directie en de hygiëne laat veel te wensen over. De acties werden dinsdag verscherpt. Alles werd lamgelegd. De bond, onder leiding van Murwin Leeflang, werd gisteren door de directie uitgenodigd voor een gesprek. Balimoi geeft aan dat de directie helemaal niet op het oorlogspad is met de bond. Zij ziet de bond juist als een partner om naar oplossingen te zoeken als er problemen zijn op de werkvloer. Het resultaat is nu dat de communicatie met de bond weer opgepakt zal worden. Daarnaast zal er gewerkt worden aan een stappenplan om invulling te geven aan het wensenpakket. Er zal ook gewerkt worden aan training van het personeel, hun accommodatie, logistiek en de status van de werkers. Ook de veiligheid van het personeel wordt meegenomen.
Balimoi, die verantwoording is verschuldigd aan het stichtingsbestuur, zegt dat hij mandaat heeft gekregen van het bestuur om te werken naar een bevredigende oplossing. Echter zegt hij vooraf dat de stichting maar over beperkte middelen beschikt, hetgeen stagnerend kan werken. Leeflang geeft aan dat hiermee de acties niet zijn opgeheven. Hij zal vandaag het stappenplan voorleggen aan de algemene ledenvergadering en de leden zullen uiteindelijk bepalen of de acties wel dan niet opgeschort zullen worden.

error: Kopiëren mag niet!