Voorzitter VSO luchtig over vervanging rechter in kortgedingzaak Sasur versus Staat

Rechter Ingrid Lachitjaran heeft het verzoek van de advocaten van het ministerie van Justitie en Politie gehonoreerd. Zij verzochten haar om afstand te doen van de rechtszaak die de Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur) aanhangig heeft gemaakt tegen de Staat.  De zaak wordt nu door rechter Anand Charan behandeld.
Sammy Doerga, voorzitter van de Vereniging van Showorganisatoren (VSO), zegt dat het voor hen niet uitmaakt welk rechter daar aanzit. Hij meent dat als de advocaten van de Staat bezwaar hebben dat dezelfde rechter die de zaak eerder behandeld heeft, weer zitting neemt, zij daarvoor wel hun redenen zullen hebben.  Voor de voorzitter van de VSO is het besluit van de advocaten puur een juridisch besluit. Wat voor hem telt, is dat er een rechtvaardig besluit komt. Doerga is ervan overtuigd dat er nu een andere uitspraak zal komen, omdat de overwegingen ook anders zijn. Het gevoel leeft bij hem dat de rechtbank Sasur nu eindelijk door heeft. Doerga is de mening toegedaan dat Sasur met het aanhangig maken van het kortgeding wederom bezig is een oplossingsproces te saboteren die op gang is gebracht door de overheid, om eindelijk een oplossing te brengen in de kwestie Sasur versus de showorganisatoren, radio- en televisiedirecteuren en de artiesten.
Volgens de voorzitter heeft Sasur de rechter bij de eerste intrekking van de beschikking misleid met het argument dat zij een bodemgeschil zouden opstarten. ‘Ze hebben de rechter zelfs zover gekregen om de intrekking van de beschikking door de toenmalige Juspol-minister, Martin Miesiedjan, te laten opschorten met dien verstande dat zij een bodemgeschil zouden opstarten, maar dat hebben zij niet gedaan. Zij hebben de rechtbank in de maling genomen en zullen dat weer doen.’ De showorganisator is hiervan overtuigd, omdat Sasur elk oplossingsproces wil saboteren.
Doerga vindt het een heel moedige stap van de Staat om de beschikking in te trekken om zodoende de rust in de samenleving terug te brengen. Hij is van oordeel dat pas wanneer er rust is in de samenleving er gewerkt kan worden naar een oplossing.
 

error: Kopiëren mag niet!