Acht nieuwe weetjes over de bevalling van Kim Kardashian

De eerste dagen was de informatie over de bevalling en de dochter van Kim Kardashian schaars, maar er begint steeds meer uit te lekken. We wisten al dat het een natuurlijke bevalling was en dat het meisje lijkt op Kim. Maar wist je ook waarom Kim te vroeg is bevallen en hoeveel het meisje bij de geboorte woog? Nu wel:
1) Het geboortegewicht
Kim heeft laten weten dat haar premature dochter ‘net iets minder dan’ 5 pond woog bij de geboorte (of 2,268 kilogram). De kleine meid kwam vijf weken te vroeg ter wereld. Baby’s van 35 weken wegen normaal gezien tussen 2,5 en 2,6 kilogram.
2) Couveuse
De baby werd na de geboorte overgebracht naar de couveuse, wat standaard is bij een geboorte na minder dan 37 weken zwangerschap. Het is onbekend of het meisje nog steeds op de couveuseafdeling ligt, of ondertussen in een gewoon bedje op de kamer ligt.
3) Reden van de vroeggeboorte
Kim voelde zich vrijdagavond onwel worden en ging uit voorzorg naar het ziekenhuis. Er werd pre-eclampsie vastgesteld: haar bloeddruk was veel te hoog en de baby raakte in de problemen.
Het is onduidelijk of Kim vroegtijdig weeën kreeg of de bevalling werd ingeleid. Wel is geweten dat Kim een keizersnede had gepland. Kanye verliet in alle haast de releaseparty van zijn nieuwe cd (‘Yeezus’) om zijn vriendin bij te staan. Hij is sindsdien niet van haar zijde geweken. ‘Hij is er constant, echt schattig’, aldus vrienden. De gevaren voor Kim zijn nog niet geweken: ze zal haar bloeddruk een tijdlang streng in het oog moeten houden en regelmatig getest worden.
4) Moeilijke borstvoeding
Volgens RadarOnline worstelt Kim met het geven van borstvoeding. Dat is niet verwonderlijk: de eerste dagen is borstvoeding moeilijk, pijnlijk en lastig. Bij een premature baby worden die problemen uitvergroot: je kan je kind vaak niet bij je nemen en als je borstvoeding wil geven, moet je melk afkolven. ‘De borstvoeding is moeilijker dan Kim had gedacht. Ze wil het nog een tijdje proberen, maar de kans zit erin dat ze overschakelt op flesjes’, vertelde een bron aan het roddelblad. Een echte vriend is die bron alvast niet. ‘We denken niet dat ze het nog lang zal volhouden. Ze heeft vast al een moment gekozen om te stoppen en het perfecte excuus bedacht.’
5) Hulp
Kanye blijft voorlopig 24/7 ter beschikking van Kim, maar dat is niet de enige hulp die de kersverse moeder heeft. Voor het eerste jaar werd alvast een kinderverzorgster ingehuurd, die een zwart-wit uniform zal dragen.
6) Inspiratie
Papa Kanye (‘stapelverliefd op zijn dochter’) is enorm geïnspireerd door het ouderschap, en zou al vier songs geschreven hebben voor zijn dochter.
7) Huwelijk
Hoewel Kim nog maar pas gescheiden is, worden de geruchten over een nieuw huwelijk steeds hardnekkiger. Eerder zei moeder en manager Kris Jenner al dat als er een nieuw huwelijk zou komen, het een meer intieme bedoening zou zijn. Nu Kim zoveel doorstaan heeft tijdens de zwangerschap en dapper aan de vroege bevalling begon, ziet Kanye haar nog liever en wil hij zo snel mogelijk trouwen. ‘Ze zullen eerder vroeg dan laat aan hun nieuwe project beginnen: een huwelijk’, zo voorspelt een bron aan People.
8) Snoepjes
Nu de bevalling achter de rug is, wil Kim beginnen om haar oude, strakke lichaam terug te krijgen. De realityster kwam veel bij tijdens de zwangerschap en onder het motto ‘je kan niet vroeg genoeg beginnen’ heeft Kim snoep verbannen uit haar dieet. (bron: AD)

error: Kopiëren mag niet!