Rechter verwijst zaak De Rest versus SVB naar arbitragecommissie

2 De RestRechter in kort geding, Ingrid Lachitjaran, heeft gisteren geen uitspraak gedaan in de zaak SV De Rest versus de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Nadat de zaak op dinsdag 11 juni voor het eerst in behandeling genomen zou worden, had de rechter tijd nodig om de zaak te bestuderen. Op dinsdag 18 juni besloot de rechter de zaak te verwijzen naar een arbitragecommissie. Intussen is het 8ste Lidbondentoernooi sinds 11 juni stopgezet. Deze staking zal voortduren totdat er een beslissing komt in deze kwestie.
SVB-directeur Gordon van Sichem hoopt dat de arbitragecommissie zo snel mogelijk aan de slag kan gaan. Hij legt uit dat in de arbitragecommissie een vertegenwoordiger van beide partijen zitting zullen nemen, alsook een onafhankelijke derde. ‘Partijen moeten dit geschil nu onderling gaan oplossen. We hopen dat zo vlug mogelijk te doen’, zegt de SVB-directeur. Wanneer de eerste zitting van de arbitragecommissie plaatsvindt, is echter nog niet bekend.
De Rest daagde de SVB voor het gerecht, nadat het hoofdbestuur van de SVB in hoger beroep had bepaald dat de returnwedstrijd van de kruisfinales van regio Noord tussen De Rest en PVV overgespeeld zou worden. Dit naar aanleiding van een protest van PVV tegen ongerechtigde spelers binnen de gelederen van De Rest.

error: Kopiëren mag niet!