Pierre Kondre in het donker

De bewoners van Pierre Kondre zitten vanaf gisteren in het donker. De oorzaak hiervan is dat zij geen brandstof meer hebben voor hun lichtaggregaat. De bewoners geven aan dat zij in de afgelopen dagen steeds gelden hebben ingezameld om brandstof te kopen, maar dat lukt hen ook niet meer. ‘Wij zijn niet rijk om de brandstof steeds zelf te kopen’, zegt de dorpsbewoner M.J.
M.J. geeft aan dat de verschillende dorpen in het begin 9 vaten diesel kregen. Deze aanvoer werd van 9 teruggebracht naar 3 vaten per maand. Maar al geruime tijd is het dorp niet voorzien van brandstof, waardoor de lichtmotor niet meer opgestart kan worden. M.J. legt uit dat in een vat 200 liter brandstof zit. Per 6 uren is het verbruik gesteld op 60 liters. ‘Wanneer wij de lichtmotor om 6.00 uur starten, blijft het aan tot 12.00 uur in de avond.’ Het dorp Pierre Kondre heeft vele schoolgaanden, die heel vroeg op moeten om naar school op Paranam of naar de stad te gaan. Enkelen zitten in de examenklas of zijn de examens genaderd en moeten studeren. Zonder licht valt dat tegen.
M.J. geeft aan dat de districtscommissaris van Para op de hoogte is gesteld van dit euvel. Maar ondersteuning van zijn kant is uitgebleven. Ook is het heel erg dat er 3 parlementariërs in dit district woonachtig zijn. Geen van hen tonen belangstelling voor dit probleem. ‘Niemand die zich om ons bekommert, zegt M.J. De bewoners hopen dat er weer gauw brandstof wordt aangeleverd, zodat zij weer licht hebben in het dorp.
 

error: Kopiëren mag niet!