Advocaat pleit voor vrijspraak in kindermoordzaak

Advocaat KriesBhoedie pleitte vrijspraak voor Wandena S., de moeder die haar vier maanden oude baby vermoedelijk dood mishandeld zou hebben. Op de afgelopen zitting eiste het Openbaar Ministerie drie jaar celstraf tegen de moeder. De vervolging, Roy Elgin, achtte het feit tegen de moeder wettig en overtuigend bewezen. Volgens Bhoendie is er geen sprake van opzet. De raadsman haalde aan dat Wandena een jonge vrouw van nog geen 20 jaar is. Zij is wegens huiselijke omstandigheden op haar vijftiende in het huwelijk getreden. Volgens de raadsman is zij heel jong moeder geworden.
Uit getuigenverklaringen blijkt dat het gedrag van de verdachte naar haar tweede kind toe niet goed was. Het kind was vaker opgenomen in het ziekenhuis met verschillende klachten. Wandena heeft bij de politie verklaard dat zij haar dochter Alisha hard had geslagen op het hoofd en op de rug, omdat het kind non stop aan het huilen was. Zij was moe van het gehuil.
Bhoendie zei in zijn pleidooi dat de verdachte ook andere verklaringen heeft afgelegd, waaruit blijkt dat de dood een ongeluk zou moeten zijn. De patholoog anatoom heeft de doodsoorzaak vastgesteld. Hij concludeert dat het kind wegens stompgeweld is overleden. Volgens de advocaat was het psychologisch rapport heel belangrijk,doch de officier is daaraan voorbij gegaan. De raadsman gaf aan dat er geen sprake is geweest van opzet, omdat de verdachte de gevolgen van haar actie niet kon inschatten.
De verdediging was de mening toegedaan dat aan zijn cliënt onvoorzichtig of onachtzaam handelen kan worden verweten, welke de dood als gevolg heeft gehad. Ook verzocht de raadsman om de verdachte te ontslaan van alle rechtsvervolging. Dit, omdat uit het rapport van de deskundige is gebleken dat de verdachte gebrekkig ontwikkeld is. Kantonrechter MaytrieKuldipsing stelde deze zaak uit naar 29 juli. Op die dag krijgen de officier en de verdediging hun tweede beurt. Wandena blijft aangehouden.
 

error: Kopiëren mag niet!