Halskettingtrekker moet drie jaar brommen

Venitiano Pansa moet drie jaar brommen. Op 26 januari 2013 wilde hij een vrouw beroven, die op de openbare weg liep. Volgens verklaring van het  slachtoffer liep zij over de Katwijkstraat. Zij zag een bromfiets aankomen. De bromfietser vroeg de vrouw of zij van de buurt was. De vrouw kon nauwelijks antwoorden of de verdachte griste haar halsketting weg, welke gelukkigerwijs in haar bloes kwam te vallen. Twee dagen daarna, op 28 januari 2013, beroofde de verdachte een andere vrouw van haar halsketting aan de Agnariaweg. Ook deze vrouw werd als getuige gehoord. Zij verklaarde dat zij en de verdachte in dezelfde richting gingen. Zij voelde op een bepaald moment iemand aan haar halsketting trekken.
Beide slachtoffers hebben de verdachte positief herkend als te zijn de kettingtrekker. Pansa ontkent de poging tot beroving. Hij geeft volmondig toe dat hij op 28 januari de vrouw wel heeft beroofd. Aan de rechter hield Pansa voor dat hij een borrel palm op had. Het Openbaar Ministerie achtte de poging tot beroving en de beroving wettig en overtuigend bewezen. Zij putte het bewijsmiddel uit de verklaringen van de slachtoffers. De eerste benadeelde herkende de verdachte positief tijdens spiegelconfrontatie. De vervolging eiste een straf van drie jaar met aftrek.
Advocaat Shefani Amirkhan betoogde dat er geen wettig en overtuigend bewijs was geleverd ten aanzien van de poging tot beroving. Met betrekking tot het voltooide feit legde de verdachte een volmondige bekentenis af. De raadsvrouw verzocht de kantonrechter om niet mee te gaan met de strafeis en de verdachte een lagere straf te willen opleggen.
De magistraat ging voorbij de verzoeken van de raadsvrouw en veroordeelde de verdachte conform de eis.
Saskia Bandhan      
 

error: Kopiëren mag niet!