Coalitie lapt wil volk aan haar laars

Coalitie lapt wil volk aan haar laars‘Door niet te verschijnen bij de openbare vergadering van gisteren geven coalitieleden te kennen dat zij lak hebben aan het volk’, zegt VHP/NF-assembleelid Mahinder Jogi aan Dagblad Suriname. Er was geen quorum, waardoor de DNA-leiding de vergadering verdaagde. De coalitieleden hadden volgens Jogi voorkennis dat het staatshoofd er niet zou zijn om vragen te beantwoorden die eerder gesteld waren in het parlement. Niet een ieder van de PL, AC en NDP-fractie was aanwezig. ‘Dat doe je het volk toch niet aan en het staatshoofd vertrekt nota bene naar het buitenland alsof dat belangrijker is’, zegt Jogi.
Er zijn in de afgelopen maanden vragen gesteld aan de regering over issues als de toegenomen criminaliteit, waarbij criminelen zelf niet ervoor schromen kerkgangers te beroven. Ook waren er vragen over de aankoop van schoolboeken voor miljoenen SRD‘s, terwijl ze niet voldoen, infrastructuur en grondbeleid. De president had volgens Jogi aangegeven maandag en dinsdag in het parlement in te gaan op de gestelde vragen. Jogi draagt DNA-voorzitter Jennifer Geerling-Simons op haar huiswerk beter te maken. Ze wist dat het staatshoofd er niet zou zijn, maar schrijft toch een vergadering uit. Jogi bekruipt het gevoel dat de parlementsleiding en de coalitie de regering willen beschermen.
Volgens Jogi is de regering niet komen opdagen noch het staatshoofd omdat het niet botert tussen groepen in de Megacombinatie. ‘Er is veel ruzie en onenigheid binnen de MC’, zegt de VHP-parlementariër. ‘Zo is nog steeds niet bekend wie de ontslagen ministers zullen vervangen. Er zijn vragen over het grondbeleid en infrastructuur, maar wie gaat ze beantwoorden?’, vraagt Jogi zich af. Hij vindt het een kwalijke zaak dat de president nog steeds niet duidelijk heeft gemotiveerd waarom de twee ministers zijn ontslagen.
Het is nog niet duidelijk wanneer de verdaagde vergadering doorgaat. In feite wilde DNA-voorzitter Jenny Simons deze vergadering uitschrijven voor vrijdag, omdat ze wist dat een aantal coalitieleden deze week uitlandig zou zijn. Toen vond MC-fractieleider Ricardo Panka dat vrijdag de president naar Haïti zou vertrekken en dat de vicepresident hem uitgeleide zou doen op Zanderij. Daar de regering zou moeten antwoorden, vond Panka het verstandig dat de vergadering naar dinsdag verdaagd zou worden. ‘Dan is de president ook al terug van Haïti’, zei Panka toen.
 

error: Kopiëren mag niet!