VWO Eindexamen Economie 1 goed verlopen

De zesde klassen van het Miranda Lyceum zijn gisteren gestart met het eindexamen. Het vak Economie I stond op het programma. Directeur Balram Soemeer zegt desgevraagd aan Dagblad Suriname dat de eerste examendag goed is verlopen. Over het algemeen klagen de eindexamenkandidaten over de moeilijkheidsgraad van Economie I, maar dit jaar viel het mee. Geen van de studenten heeft geklaagd. Soemeer zegt dat de studenten dit jaar ook beter gepresteerd hebben bij de schoolonderzoeken (SO’s) voorafgaand aan de eindexamens. Vandaag zullen meer dan 200 studenten zich buigen over het eindexamenvak Nederlands. Het Miranda Lyceum behaalde vorig jaar na herexamens een slagingspercentage van 78%.  Alle VWO-scholen in Paramaribo, Lelydorp en Nickerie zijn gisteren begonnen met de eindexamens. De nieuwe VWO dependances te Livorno en Commewijne hebben voorlopig nog alleen een eerste klas. Over twee jaar zullen zij beginnen met de eindexamens.
De Havo-scholen beginnen vandaag met het afnemen van de eindexamens. Soemeer roept alle eindexamenstudenten op om hard hun best te doen. Degenen die halfslachtige houding hebben en matig hebben gepresteerd bij de SO’s dienen ervoor te zorgen dat zij hun uiterste best doen. Soemeer, die tegelijkertijd voorzitter is van het Middelbare Directeurenberaad, zegt dat de eindexamens die tot nog toe zijn afgenomen op de andere vos-scholen vlot zijn verlopen. De Imeao 2 eindexamenkandidaten hebben vrijdag aanstaande uitslag, terwijl het Imeao 1 en 3 op 24 juni aanstaande het resultaat vernemen van het eindexamen.  De kandidaten van het Miranda Lyceum horen begin juli hun resultaat.

error: Kopiëren mag niet!