Vijf Brazilianen verdachten gewapende beroving goudveld

Vijf Brazilianen worden ervan verdacht op 4 maart 2013 een gewapende roofoverval te hebben gepleegd in het binnenland. Kantonrechter Maytrie Kuldipsing hoorde gisteren een getuige tevens slachtoffer in deze zaak. De getuige is een van de zes werkers die door vier gewapende mannen zijn beroofd in het goudveldgebied. Volgens zijn verklaring waren vier gewapende en gemaskerde mannen bezig met de gouddelvers, terwijl twee op uitkijk stonden. De getuige verklaarde dat het gaat om Brazilianen. Hij herkende hen aan hun accent en wist gelijk dat zij met Braziliaanse rovers te maken hadden. De daders namen al het goud, telefoontoestellen en een detector mee. Uit zijn verklaring blijkt dat alle rovers gewapend waren met jachtgeweren.
De getuige herkende een van de vijf daders positief. Hij gaf aan dat hij de rover herkende aan zijn stem en postuur. Advocaat Irvin Kanhai merkte op dat bij de politie hij een verkeerde persoon had aangewezen. Op de zitting herkende hij de andere positief. De getuige verklaarde dat slechts de ogen en de armen van de daders te zien waren. De rest was afgedekt. Deze beroving heeft op klaarlichte dag plaatsgevonden rond 10.30 uur. De rovers waren zeker drie uren bezig met de zes goudwerkers. De magistraat stelde deze zaak uit naar 29 juli. Op die dag worden nog twee getuigen gehoord.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!