Mogelijke vervangers Abrahams en Kromosoeto

Sinds het aftreden van de ministers Ramon Abrahams van Openbare Werken (OW) en Ginmardo Kromosoeto van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) dinsdag gonst het van geruchten over de mogelijke vervangers van deze bewindslieden. Uit alle hoeken komen er namen van kandidaten op de proppen. Dagblad Suriname zet de namen van mogelijke kandidaten op een rij. Deze komen van goed geïnformeerde politieke bronnen.
Voor OW circuleren de namen van Widjai Chotkan, Rabin Parmessar, Ferdinand Welzijn en Raju Ramkalup als mogelijke kandidaten. Voormalig VHP’er Widjai Chotkan was directeur van OW tijdens het bewind van de regering Venetiaan/Sardjoe. Na de verkiezingswinst van de Megacombinatie stapte hij over naar de NDP. Dit gebeurde op 30 juni 2012. Chotkan werd benoemd tot adviseur van minister Abrahams op OW. De voorzitter van de Vereniging van Surinaams Bedrijfsleven (VSB), Ferdinand Welzijn, werd reeds in maart 2012 getipt als de vervanger van Abrahams. Toen wist men al dat president Desi Bouterse met een reshuffling zou komen. Echter behoorde Abrahams niet tot de groep die plaats moest maken. Raju Ramkalup is de directeur van de Wegenautoriteit, terwijl van de parlementariër Rabin Parmessar verwacht wordt dat hij rust kan brengen op dit veelbesproken ministerie.
De mogelijke vervangers van Kromosoeto kunnen zijn Theo Vishnudatt, Raj Jadnanansing en Cornelly Strijdhaftig. Vishnudatt is de enige coalitie parlementariër geweest die altijd ongezouten kritiek heeft geleverd op het beleid van de RGB-minister en zijn directieleden. De NDP’er is ook een paar keer met bewijsstukken gekomen van dubbele gronduitgiftes van de vorige en deze regering. Raj Jadnanansing is van huis uit psycholoog en een Lion. Hij is niet bekend in de politieke arena. Strijdhaftig is de voorzitter van de presidentiele Commissie van Grondzaken. Ze moest ordening brengen op dit chaotische ministerie.
 

error: Kopiëren mag niet!