Blanco cheque voor schoolvervoerders

Schoolvervoerders zijn weer gedupeerd door de saneringsmaatregelen van het ministerie van Financiën. Het ministerie stelt prioriteiten en heeft nog geen gelden vrijgemaakt voor de diensten die zij hebben verricht de vorige maand. De schoolvervoerders zeggen de regering tot vandaag de tijd te geven om zaken in orde te maken. De 300 schoolvervoerders, die aangesloten zijn bij de Organisatie van Bus– en Boothouders in Suriname (OBS), staan op scherp. Als hun gelden uiterlijk maandag niet zijn gestort, zullen zij niet uitrijden om leerlingen en leerkrachten naar school te brengen. De OBS hoopt niet dat het zover komt, daar de meeste scholen nu bezig zijn met het afnemen van examens en schoolonderzoeken.
‘Het zal een ellende worden als we genoodzaakt zullen zijn de bussen in de garage te houden, omdat er geen geld is om te tanken’, zegt een OBS-lid. De stukken zijn al lang in orde gemaakt door het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) en doorgestuurd naar de Centrale Betaaldienst. Financiën stelt echter vanwege de krapte van het landsbudget prioriteiten, waardoor er nog geen overmaking heeft plaatsgevonden naar de banken. Het bondsbestuur probeert de leden kalm te houden en gelooft dat er voor volgende week een oplossing komt. ‘De stukken liggen nu bij de betaaldienst, het is even wachten totdat het proces van afhandeling is afgerond’, zegt een ander bestuurslid.  Voor de bus- en boothouders wordt maandelijks ruim 2 miljoen SRD overgemaakt. Sinds maart worden de gelden laat uitbetaald.
 

error: Kopiëren mag niet!