Dorpelingen Cotticarivier huiswaarts gekeerd

Op slechts enkele mensen na zijn alle bewoners van Akalekondre en Dantapu aan de Cotticarivier teruggekeerd naar hun dorp. De ‘exodus’ is sinds maandag al ingezet. Dit wordt bevestigd door dorpskapitein van Akalekondre, Herman Poeloedja. Het Ronny Brunswijk stadion staat haast alweer onbewoond. Sinds de vorige week vond er bespuiting van de dorpen plaats door het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG). Poeloedja was persoonlijk getuige van de bespuiting van waterreservoirs, zoals durotanks waarin drinkwater wordt opgeslagen. De SWM zou daarna water leveren op met name Akalekondre, want volgens de kapitein is het rivierwater niet echt schoon geworden nog. Hij is dik tevreden met de opvang en verzorging van de evacuees door de overheid en andere organisaties. Vooral prijst hij de hulp die is geboden aan schoolgaande kinderen, zodat ze op tijd schoolspullen hadden om normaal naar school te kunnen gaan. Over de verhuizing naar hoger gelegen gebieden nabij Moengo zal er volgens Poeloedja nog verder worden gebrainstormd met het districtscommissariaat. Er is een plek reeds in kaart gebracht. ‘We hebben wel aangegeven dat we verhuizing voorstaan, omdat we voorzorgsmaatregelen moeten nemen. De hoogte van het water van dit jaar is ongekend. Vooral op Dantapu’, zegt Poeloedja aan Dagblad Suriname.
 

error: Kopiëren mag niet!