Criminele car wash-medewerker ingesloten

D.S. een car wash-medewerker en de jeugdige R.J. zijn verleden week door de recherche van het bureau Geyersvlijt aangehouden en in verzekering gesteld. De politie kwam in beeld nadat de auto van de moeder van R.J. gestolen was en de politie tot de ontdekking kwam dat R.J. de auto van zijn moeder gestolen had. J.R. bekende toen dat hij de terreinwagen van zijn moeder voor SRD 3000 had verkocht voor D.S. Uit het onderzoek is verder naar voren gekomen dat D.S. bij een car wash werkzaam is. Voorts dat hij autobescheiden, zoals nummerbewijzen en verzekeringsbewijzen, en de autosleutels respectievelijk kopieerde en dupliceerde. Ook maakte hij een foto van de auto’s. Zodoende werd bekend waar de auto-eigenaren woonachtig waren en konden hun auto’s naderhand gemakkelijk gestolen worden. Op die manier is op 4 juni een autobus van een klant, woonachtig aan de Anton Dragtenweg, gestolen. R.J. zat in dat busje toen hij werd aangehouden.
Bij D.S. zijn een aantal gedupliceerde autosleutels aangetroffen. Die auto’s waren vermoedelijk naar de car wash gebracht waar D.S. werkzaam was. Het was kennelijk de bedoeling om deze auto’s naderhand weg te maken. Het is raadzaam om uw autobescheiden en uw autosleutel(s) niet in uw auto te laten wanneer u die naar een car wash heeft gebracht om schoon te maken, meldt de politie. Laat uw auto ook niet achter bij de car wash om die te laten schoonmaken. U moet ook geen geld of andere waardevolle spullen in de auto  laten wanneer die van binnen  schoongemaakt zal worden. Wees op uw hoede.
 

error: Kopiëren mag niet!