Zeven jaar geëist voor doodkappen stief schoondochter

Het Openbaar Ministerie eiste gisteren zeven jaar straf tegen de stief schoonvader, Marimin P. die zijn 32-jarige schoondochter op 16 november 2012 heeft dood gekapt. Dit drama voltrok zich aan de Baitaliweg, een zijstraat van de Ramgolamweg te Latour. De vervolgingsambtenaar, Cynthia Klein, gaf aan dat de verdachte uit boosheid zijn schoondochter in de halsstreek met een houwer heeft gekapt. Als gevolg van de kapverwonding was het slachtoffer ter plekke doodgebloed. Zij achtte wettig en overtuigend bewezen dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan doodslag. De echtgenoot van het slachtoffer, die ook ertussen kwam, liep een kapverwonding op. Ten aanzien hiervan achtte de openbare aanklager mishandeling ook bewezen.
Voor alle twee bewezen feiten vorderde Klein een straf van zeven jaar met aftrek. Zij hield rekening met de ernst van het feit en de omstandigheden. De verdachte is een first offender. Er was altijd spanning in de familie vanwege het gedrag van de schoondochter. Op die bewuste dag raakten de verdachte en zijn schoondochter in een woordenwisseling verwikkeld, waarbij het slachtoffer krachttermen gebruikte. De verdachte pakte uit boosheid een vlijmscherpe houwer en zwaaide in de richting van het slachtoffer. De schoonvader was niet mee eens met de manier hoe zijn schoondochter met haar zoontje omging.
De verdachte had vanaf zijn aanhouding bekend dat hij de houwer uit boosheid had gezwaaid in de richting van het slachtoffer. De officier merkte op dat zij doodslag en mishandeling bewezen achtte, zonder voorbedachte rade. Advocaat Stefanie Amirkhan zal op een ander moment pleiten. Marimin blijft in voorarrest.
Saskia Bandhan
 

error: Kopiëren mag niet!