Suribet zal beschuldigingen Nationale Loterij Suriname via rechter laten lopen

Suribet NV zal de beschuldigingen, geuit door de Nationale Loterij Suriname (NLS) aan haar adres, via de rechter laten lopen. Afgelopen week beschuldigde NLS-directeur Desire Hooghart Suribet ervan te manipuleren met haar loterijen. ‘Er is veel mis en de controle moet opgevoerd worden’, was de boodschap van de NLS. Afgelopen zaterdag weigerde Suribet de vertegenwoordigers van de NLS de toegang tot haar trekking. Suribet heeft de NLS wederom laten weten dat controle wettelijk niet meer haar taak is. Dat is in de nieuwe wet op Kansspelen toebedeeld aan de Gaming Board.
‘De broko-bana uitspraken vanuit de hoek van de NLS zijn de gemeenschap niet onbekend. Eerder had ze publiekelijk gedreigd naar de rechter te stappen. Suribet had dit publiekelijk ook toegejuicht, echter kwam deze nooit. Nu zou de NLS aangifte moeten doen. Beschuldigen kan iedereen’, zegt Suribet in een persbericht. ‘Onlangs beschuldigde Ronald Hooghart dat loterijbedrijf CBN frommelt met miljoenen en het wegsluizen van dollars in koffers. Een bedrijf dat nota bene bankbiljetten drukt. Ook de politie, naast Justitie, is in het verleden beschuldigd’, geeft Suribet aan.
Suribet is het eerste loterijbedrijf in Suriname dat de door NLS gevraagde gelden weigert te verstrekken. Dit, naar aanleiding van een aantal rapporten van de Vereniging van Casinohouders in Suriname. ‘Hierin werd aangetoond dat de NLS al jaren onwettig gelden heeft geïnd en dat de NLS nimmer de bevoegdheid heeft gehad om toezicht te houden, maar dit gebruikt heeft als afpersmiddel. Naar schatting heeft men ruim SRD 10 miljoen opgestreken. Dat geld is onvindbaar’, zegt Suribet. Er is een rapport hiervan gemaakt en opgestuurd naar de DNA, de Rekenkamer en Clad. In Suribet en elk kansspelbedrijf van de bedrijvengroep waaronder ze ressorteert, is de NLS sinds zaterdag de toegang verboden.

error: Kopiëren mag niet!